David Boreanaz

8. srpna 2008 v 18:50 | Kelly |  Buffy - Herci
Životopis Davida Boreanaze →

David Boreanaz
Datum narození: 16.5.1971
Místo narození: Buffalo,New York,USA
Znamení: Býk
Vlasy: hnědé
Oči: hnědé
Výška: 185 cm
David chtěl už od malička být hercem. A tak věnoval svému snu velké úsilí. Studoval herectví na Itaca Colege, kterou úspěšně absolvoval v New Yorku. Poté odjel do Los Angeles zkusit štěstí. Nicméně neměl moc velký úspěch. Začal hrát menší roličky v sitcomech jako je např. Ženatý se závazky a také v reklamách. Mimo jiné dělal taky různé práce, jako je parkování aut, dodávky do domu apod.
Jeho opravdová šance přišla až po třech letech - role Angela v Buffy, Přemožitelka upírů. A tak David dlouho neváhal a podepsal smlouvu s castingovou ředitelkou. A od doby, kdy začal hrát v Buffy, se stal miláčkem milionů žen. Jako upír Angel zaujal natolik, že se dočkal vlastního seriálu nazvaného Angel.
V roce 1998 se David oženil. Prý to byla láska na první pohled, ale už v říjnu 1999 se rozváděl. V roce 2001 se oženil znovu a 1.5.2002 se jim narodil syn. Jmenuje se Jayden Rayne. David rád hraje golf a čas od času se účastní ledního hokeje pro charitu.
Filmografie
2008 Our Lady of Victory (Ed Rush)
2007 Suffering Man´s Charity (Sebastian St. Germain)
2006 Mr. Fix It (Lance Valenteen)

2005 - ??? Bones
- Sběratelé kostí (Seeley Booth)

2005 These Girls (Keith Clark)

2005 Hard Easy - Zdánlivě snadné (Roger Hargitay)

2005 The Crow: Wicked Prayer - Vrána 4: Pekelný kněz (Luc Crash/Death/Satan)

2004 Kingdom Hearts II (Squall Leonhart)

2003 Jon E. Edwards Is in Love

2002 I'm with Lucy -
Chodím s Lucy (Luke)

2002 Kingdom Hearts
(Squall Leonhart/Leon)

2002 Baby Blues = epizoda 2x03 (Teddy-Cam)
2001 Valentine - Valentine (Adam Carr)
1999 - 2004 Angel - Angel (Angel/Angelus/Liam)

1997 - 1999 Buffy the Vampire Slayer
- Buffy, přemožitelka upírů (Angel/Angelus/Liam)

1996 Macabre Pair of Shorts
(Vampire's victim)

1993 Married with Children - Ženatý se závazky = epizoda 7x21 (Frank)
1993 Best of the Best II -Aspen Extreme - Osudný svah v Aspenu
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama