Seth Green

8. srpna 2008 v 18:56 | Kelly |  Buffy - Herci
Životopis Setha Greena →

Seth Benjamin Gesshel Green
Narozen: 8. února 1974 v
Místo narození: Philadelphie
Výška: 5'4"
Oči: Zelené
Vlasy: Zrzavé
Sourozeneci: starší sestra Kaela
Jeho otec Herb Green byl učitelem matematiky a jeho matka Barbara umělkyní. Jeho první příležitost před kamerou přišla již v deseti letech, kdy se objevil v komediálním dramatu "Hotel new hampshire", kde si zahrál spolu s Jodie Foster. V jedné z prvních reklam, kterou dělal, měl za partnerku Sarah Michelle Gellar, které v té době byly 4 roky. Poté se začal plně věnovat herectví, ale současně navštěvoval státní školu a hrál fotbal. Roku 1991 ukončil střední školu.

V roce 1997 se zelenooký Seth po třinácti letech herecké kariéry objevil v téměř třiceti filmech a pořadech, ale přesto nebyl příliš známý. Jenže v tom roce dostal nabídku na vedlejší roli v komedii "Špionátor". Seth roli přijal a z filmu se stal hit (ve videopůjčovnách, v kinech propadl) a Seth se svou malou, ale nezapomenutelnou kreací syna Dr. Zlouna dostal do širšího povědomí. Roku 1997 taky přijal roli Ozze v seriálu "Buffy - Přemožitelka upírů". Dále následovaly filmy, jako komedie "Poslední mejdan" ("Can't Hardly Wait" 1999), thriller "Nepřítel státu" ("Enemy of the State" 1998) s Willem Smithem, hororová komedie "Ruka Zabiják" (Idle Hands - 1999) s Eldenem Hensonem a Devonem Sawou (což sice taky propadlo v kinech, ale film si získal řadu příznivců). Velmi dobře se v kinech vedlo druhému dílu Špionátora s názvem "Austin powers: Špion, který mě vojel" ("Austin Powers: The Spy, Who Shagged Me" 1999). Tento snímek v USA vydělal přes 200 milionů, tedy čtyřikrát více než první díl.

"Austin Powers: Goldmember" ("Austin Powers in Goldmember" 2002).

Následovala kratší herecká pauza a v roce 2001 se Seth objevil například v průměrné romantické komedii "Zlatíčka pro každého" ("America's Sweethearts"), kde se objevil po boku Julie Robertsové a dalších hvězd.

Jeho hvězda začala stoupat a on dostával stále výraznější role. Téhož roku zazářil po boku Rowana Atkinsona, Whoopi Goldbergové,Breckina Meyera a dalších v komedii "Milionový závod" ("Rat race"). V roce 2003 se objevil v hitu "Loupež po Italsku" ("Italian job"). V komedii "Nekecej a pádluj" ("Without a paddle" 2004) vytvořil jednu z hlavních rolí, z čehož se vyklubal překvapivě také slušný hit, což dokazuje, že Seth se jen tak neztratí. Stejně jako v romantické komedii "Dohazovač" ("The Best man" 2005).Dále ho můžeme vidět v hororu "To"("It"-1990), v akčním thrilleru Flákači ("Knockaround guys" 2001) nebo třeba v komedii Scooby-Doo 2:Nespoutané příšery (Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed -2004). Jeho role se vyznačují komediálností. Vždycky, když ho vidíme v nějakém filmu, na 100% víme, že nás pobaví.

Seth má původně zrzavou barvu vlasů, i když to většinou střídá.
V budoucnosti se nechce věnovat režii jak je u herců zvykem, ale chystá se produkovat.
Filmografie:
2005 Be cool - Buď v klidu (Music Video Director)
2005 The Best Man - Dohazovač (Murray)
2004 Without a Paddle - Nekecej a pádluj (Dan Mott)
2004 Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed - Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery (Patrick)
2003 Italian Job - Loupež po italsku (Lyle)
2003 Party Monster (James st. James)
2002 Austin Powers in Goldmember - Austin Powers - Agent 003 (Scott Evil)
2001 Rat Race - Milionový závod (Duane Cody)
2001 Knockaround Guys - Flákači (Johnny Marbles)
2001 Josie and the Pussycats - Josie a její kočičky (Travis)
2001 The Trumpet of the Swan - Labutí trumpetka (Boyd)
2001 America´s Sweethearts - Zlatíčka pro Každého (Danny Wax)
2001 Rock Star 101 (Le´Von)
2001 Attic Expeditions (Douglas)
1999 Idle Hands - Ruka zabiják (Mick)
1999 Austin Powers: The Spy Who Shagged Me - Austin Powers: Špion, který mě vojel (Scott Evil)
1999 Stonebrook (Cornelius)
1999 Batman Beyond: The Movie (Nelson Nash)
1999 Comedy Central´s Canned Ham: The Dr. Evil Story (Scott Evil)
1999 100 Deads for Eddie McDown (Eddie McDown)
1998 Buffy, the Vampire Slayer - Buffy, přemožitelka upírů (Oz/ Daniel Osbourne)
1998 Enemy of the State - Nepřítel státu (Selby)
1998 Can´t Hardly Wait - Poslední mejdan (Kenny Fisher)
1997 Austin Powers: International Man of Mystery - Špionátor (Scott Evil)
1996 Temporarily Yours (David Silver)
1996 To Gillian on Her 37th Birthday (Danny)
1995 Real Ghosts (Termite)
1994 Byrds of Paradise (Harry Byrd)
1993 Day My Parents Ran Away (Leo)
1993 Infested (Tyler Burns)
1992 Double 0 Kid (Chip)
1991 Our Shining Moment (Wheels)
1991 Good & Evil (David)
1990 Pump Up the Volume (Joey)
1990 It (Richard "Richie" Tozier)
1988 My Stepmother is an Alien - Krásná mimozemšťanka (Fred Glass)
1988 Big Business (Jason)
1988 Divided We Stand (Cody Gibbs)
1987 Radio Days - Zlaté časy rádia (Joe)
1987Can´t Buy Me Love - Lásku si nekoupíš (Chuckie Miller)
1987 Comic Strip (Voice)
1987 Action Family (Danny Elliot)
1986 Willy/Milly (Malcolm)
1985 I want to Go Home - Chci domů (Tommy Sanders)
1985 Charlie´s Christmas Secret (Charlie)
1984 Hotel New Hampshire ("Egg" Berry)
1984 Billions for Boris (Benjamin "Ape-Face" Andrew)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jenny ||♥Sbénko Jenny ||♥Sbénko | Web | 27. června 2009 v 19:21 | Reagovat

Sethík je nej nej :D
Ale filmografie by asi potřebovala trochu obnovit. na blogu ji raději nezveřejňuju, pač je tam pořád něco nového :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama