Amber Benson

28. února 2010 v 16:38 | Kelly |  Buffy - Herci
Životopis Amber Benson →


Amber Nicole Benson

Datum narození: 8. 1. 1977

Místo narození: Birmingham, Alabama (USA)

Barva vlasů: blond

Barva očí: modrá

Výška: 163 cm

Znamení: kozoroh


Amber Nicole Benson vyrůstala v Alabamě se svým otcem, psychiatrem, se svou matkou ošetřovatelkou a se svou o 4 roky mladší sestrou.a svou o čtyři roky mladší sestrou. V současné době žije v Los Angeles se svou matkou a sestrou, má psa dalmatina Pennsylvania a kočku Benneton.

V mládí se věnovala tanci a zpěvu , vystupovala v místním divadle. Když si její rodiče všimli , jaký má talent pro herectví , odstěhovali se do L.A. , aby jí splnili její velký sen. Tehdy jí bylo 14 let. O rok později si zahrála různé role , např. s Elizou Dushku (Faith) a Lindsay Crouse ve filmu "Bye Bye Love ". Ve filmu "can´t Hardly Wait " si zahrála společně se Sethem Geenem (Ozem). Bohužel byly všechny její scény z filmu vystříhány.

V roce 1999 dostala roli Tary v seriálu Buffy. Z postavy Tary se nakonec stala celkem oblíbená postava a Amber si získala pozornost a obdiv mnoha fanoušků po celém světě.
Amber se označuje za snílka. Nikdy si neudělala řidičák, protože podle ní je na řízení příliš roztržitá. Kdyby nebyla herečkou, pravděpodobně by se prý stala spisovatelkou. Je vegetariánkou a miluje tofu. Jejím koníčkem je čtení a za knížky utrácí nehorázné peníze. Jejími oblíbenými autory jsou Ray Bradbury, Marion Zimmer Bradley, J. K. Rowling a Christopher Golden. A za nejhezčí barvu považuje modrou.

Amber se také podílela na scénáři a režii animovaného webového seriálu Ghost of Albion pro BBC. Napsala knihu Death's Daughter, která byla vydána nakladatelství Penguin v roce 2009. Také napsala, produkovala a režírovala tři hrané filmy, poslední, Drones, spolurežírovala s Adamem Buschem.

Herecká filmografie

2010 - Cross (Kimi)

2010 - The Killing Jar (Noreen)

2009 - Another Harvest Moon (Gretchen)

2009 - Tripping Forward (Gwen)

2009 - Private Practise - 1 epizoda (Jill)

2008 - One-Eyed Monster (Laura)

2008 - The Blue Tooth Virgin (Jennifer)

2008 - Strictly Sexual (Donna)

2008 - 7 Thing to Do Before I´m 30 (Lori Madison)

2008 - Act Your Age (Julia)

2008 - Long Island Confidential (Liz)

2007 - Kiss the Bride (Elly Golski)

2007 - Girltrash (Svetlana 'Lana' Dragovich)

2007 - Simple Things (Sally)

2007 - Gryphon (Princess Amelia of Lockland)

2006 - Holiday Wishes (Danni Hartford)

2006 - Supernatural - Bloodlust (Lenore)

2006 - Lovers, Liars and Lunatics (Justine)

2005 - Race You to the Bottom (Maggie)

2005 - The Inside - The Perfect Couple (Allison Davis)

2005 - Intermedio (Barbie)

2004 - Cold Case - Volunteers (Julia Hoffman)

2003 - Latter Days (Traci Levine)

2003 - Chance (Chance)

2002- 1999 - Buffy the Vampire Slayer - 47 epizod (Tara Maclay)

2002 - Taboo (Piper)

2001 - The Enforcers (Abby)

2001 - Don´s Plum (Amy)

2001 - Hollywood, Pennsylvania (Mandy Calhoun)

2000 - The Prime Gig (Batgirl)

1999 - Cracker - The Club (Amy

1999 - Deadtime (Patty)

1999 - Take It Easy (Justy)

1998 - Promised Land (Amy Farnsworth)

1998 - Can´t Hardly Wait - scény vystříhány

1995 - Jack Reed: One of Our Own (Nicole Reed)

1995 - Bye Bye Love (Meg Damico)

1994 - Imaginary Crimes (Margaret)

1994 - Jack Reed: A Search for Justice (Nicole Reed)

1994 - S. F. W. (Barbara Babs Wyler)

1993 - Jack Reed: Badge of Honor (Nicole Reed)

1993 - King of the Hill (Ella McShane)

1993 - The Crush (Cheyenne)


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Smithc267 Smithc267 | E-mail | Web | 6. října 2017 v 14:44 | Reagovat

Good web site! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I've subscribed to your RSS which must do the trick! Have a great day! feffekabfedbdabk

2 Pharmf444 Pharmf444 | E-mail | Web | 7. října 2017 v 6:59 | Reagovat

Hello!<a href="http://via3indian.com/#1.html">indian viagra</a>

3 Pharme83 Pharme83 | E-mail | Web | 7. října 2017 v 7:00 | Reagovat

Hello! indian viagra http://via3indian.com/#4.html

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama