Amber Benson

28. února 2010 v 16:38 | Kelly |  Buffy - Herci
Životopis Amber Benson →


Amber Nicole Benson

Datum narození: 8. 1. 1977

Místo narození: Birmingham, Alabama (USA)

Barva vlasů: blond

Barva očí: modrá

Výška: 163 cm

Znamení: kozoroh


Amber Nicole Benson vyrůstala v Alabamě se svým otcem, psychiatrem, se svou matkou ošetřovatelkou a se svou o 4 roky mladší sestrou.a svou o čtyři roky mladší sestrou. V současné době žije v Los Angeles se svou matkou a sestrou, má psa dalmatina Pennsylvania a kočku Benneton.

V mládí se věnovala tanci a zpěvu , vystupovala v místním divadle. Když si její rodiče všimli , jaký má talent pro herectví , odstěhovali se do L.A. , aby jí splnili její velký sen. Tehdy jí bylo 14 let. O rok později si zahrála různé role , např. s Elizou Dushku (Faith) a Lindsay Crouse ve filmu "Bye Bye Love ". Ve filmu "can´t Hardly Wait " si zahrála společně se Sethem Geenem (Ozem). Bohužel byly všechny její scény z filmu vystříhány.

V roce 1999 dostala roli Tary v seriálu Buffy. Z postavy Tary se nakonec stala celkem oblíbená postava a Amber si získala pozornost a obdiv mnoha fanoušků po celém světě.
Amber se označuje za snílka. Nikdy si neudělala řidičák, protože podle ní je na řízení příliš roztržitá. Kdyby nebyla herečkou, pravděpodobně by se prý stala spisovatelkou. Je vegetariánkou a miluje tofu. Jejím koníčkem je čtení a za knížky utrácí nehorázné peníze. Jejími oblíbenými autory jsou Ray Bradbury, Marion Zimmer Bradley, J. K. Rowling a Christopher Golden. A za nejhezčí barvu považuje modrou.

Amber se také podílela na scénáři a režii animovaného webového seriálu Ghost of Albion pro BBC. Napsala knihu Death's Daughter, která byla vydána nakladatelství Penguin v roce 2009. Také napsala, produkovala a režírovala tři hrané filmy, poslední, Drones, spolurežírovala s Adamem Buschem.

Herecká filmografie

2010 - Cross (Kimi)

2010 - The Killing Jar (Noreen)

2009 - Another Harvest Moon (Gretchen)

2009 - Tripping Forward (Gwen)

2009 - Private Practise - 1 epizoda (Jill)

2008 - One-Eyed Monster (Laura)

2008 - The Blue Tooth Virgin (Jennifer)

2008 - Strictly Sexual (Donna)

2008 - 7 Thing to Do Before I´m 30 (Lori Madison)

2008 - Act Your Age (Julia)

2008 - Long Island Confidential (Liz)

2007 - Kiss the Bride (Elly Golski)

2007 - Girltrash (Svetlana 'Lana' Dragovich)

2007 - Simple Things (Sally)

2007 - Gryphon (Princess Amelia of Lockland)

2006 - Holiday Wishes (Danni Hartford)

2006 - Supernatural - Bloodlust (Lenore)

2006 - Lovers, Liars and Lunatics (Justine)

2005 - Race You to the Bottom (Maggie)

2005 - The Inside - The Perfect Couple (Allison Davis)

2005 - Intermedio (Barbie)

2004 - Cold Case - Volunteers (Julia Hoffman)

2003 - Latter Days (Traci Levine)

2003 - Chance (Chance)

2002- 1999 - Buffy the Vampire Slayer - 47 epizod (Tara Maclay)

2002 - Taboo (Piper)

2001 - The Enforcers (Abby)

2001 - Don´s Plum (Amy)

2001 - Hollywood, Pennsylvania (Mandy Calhoun)

2000 - The Prime Gig (Batgirl)

1999 - Cracker - The Club (Amy

1999 - Deadtime (Patty)

1999 - Take It Easy (Justy)

1998 - Promised Land (Amy Farnsworth)

1998 - Can´t Hardly Wait - scény vystříhány

1995 - Jack Reed: One of Our Own (Nicole Reed)

1995 - Bye Bye Love (Meg Damico)

1994 - Imaginary Crimes (Margaret)

1994 - Jack Reed: A Search for Justice (Nicole Reed)

1994 - S. F. W. (Barbara Babs Wyler)

1993 - Jack Reed: Badge of Honor (Nicole Reed)

1993 - King of the Hill (Ella McShane)

1993 - The Crush (Cheyenne)


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Smithc267 Smithc267 | E-mail | Web | 6. října 2017 v 14:44 | Reagovat

Good web site! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I've subscribed to your RSS which must do the trick! Have a great day! feffekabfedbdabk

2 Pharmf444 Pharmf444 | E-mail | Web | 7. října 2017 v 6:59 | Reagovat

Hello!<a href="http://via3indian.com/#1.html">indian viagra</a>

3 Pharme83 Pharme83 | E-mail | Web | 7. října 2017 v 7:00 | Reagovat

Hello! indian viagra http://via3indian.com/#4.html

4 Smithe476 Smithe476 | E-mail | Web | 29. listopadu 2017 v 8:34 | Reagovat

Hey very nice site!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your blog and take the feeds alsoI am happy to find a lot of useful info here in the post, we need work out more techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . . bdgkacfkgdkgkega

5 Smithc239 Smithc239 | E-mail | Web | 21. prosince 2017 v 12:09 | Reagovat

Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful, let alone the content! eegedeafbeaabgac

6 Smithe743 Smithe743 | E-mail | Web | 13. ledna 2018 v 5:10 | Reagovat

If you are going for best contents like myself, just pay a quick visit this web page everyday since it offers feature contents, thanks gabedcddcdafeeed

7 Smithf584 Smithf584 | E-mail | Web | 4. února 2018 v 22:53 | Reagovat

You have an incredibly nice layout for your blog, i want it to utilize on my site also . cgcddbadbcbdacda

8 Smithe796 Smithe796 | E-mail | Web | 1. března 2018 v 4:25 | Reagovat

An fascinating dialogue is value comment. I believe that it is best to write more on this matter, it might not be a taboo topic but generally individuals are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers efbdbagbgkggegbc

9 Smitha523 Smitha523 | E-mail | Web | 25. března 2018 v 3:28 | Reagovat

Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr well I'm not writing all that over again. Anyway, just wanted to say superb blog! bfdaefabcbcddcbe

10 Smithd264 Smithd264 | E-mail | Web | 24. dubna 2018 v 20:33 | Reagovat

This is a great blog, would you be involved in doing an interview about how you created it? If so email me! aekcfbdcegckbede

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama